Bellen

UNIEK!

Met Mol Lifting en een VW T1 het dak op!

Dat mensen en materiaal niet vanzelf omhooggaan komt bij Mol Lifting niet alleen voor op de bouwplaats. Soms zijn er van die mooie projecten waar je even bij stil staat. Voor Move Mobility Experience in Amsterdam kwam er een wel heel bijzondere lift te staan. Een klassieke VW T1 zou langs de gevel omhoog rijden om gasten buitenom naar het restaurant boven te vervoeren.

Klassieke VW T1 omgebouwd

Het gaat hier om een VW T1 die moest worden aangepast tot een lift. Dit betekende het gebruik van een bestaande lift met een aangepast plateau zodat de VW T1 hieraan gehangen kon worden. Doordat de T1 als het ware langs de gevel omhoog rijdt, fungeert het dak van de bus als deur en tevens instap en de vloer is de uitstap om naar het restaurant te gaan. Voordat men de T1 in gaat is er een klein plateau als opstap met transparante glazen liftdeuren.

De buitenzijde en de binnenzijde zijn authentiek maar uiteraard wél met enkele aanpassingen, compleet met surfplank.

Om de belevenis voor de gasten extra dimensie te geven had deze lift een trage snelheid zodat iedereen op zijn gemak kon genieten van de rit naar boven.

Projectteam

Voor zo’n uniek project heb je een projectteam nodig. Dit team bestond uit medewerkers van Mol Lifting, een constructeur, carrosseriebouwer, liftenfabriek, keuringsinstantie en een elektronisch bedrijf. En de uitdaging zat vooral in de combinatie van veiligheid en ontwerp én het magische effect.

Mol Lifting heeft zo’n bijzonder project niet elke dag. Wat we wél elke dag hebben zijn onze andere mooie en bijzondere bouwprojecten waar wij ons materieel voor inzetten. Zo zijn we te vinden op nieuwbouwterreinen maar ook voor verbouw en renovatie. Altijd veilig, deskundig en snel.

Hoe we dat doen? Bekijk onze nieuwe bedrijfsfilm.